De sociale beïnvloedingsstrategie voor uw bedrijf of merk

Het lijkt erop dat veel bedrijven sociale media gebruiken om de productiviteit en verkoop te bevorderen, maar uit de statistieken blijkt dat de meeste bedrijven geen strategie hebben. 

Deze statistiek kan een gevolg zijn van hoe gemakkelijk het is om sociale media te gebruiken, maar als je geen strategie hebt, is het onwaarschijnlijk dat je de gewenste resultaten bereikt, zoals een succesvolle branding en effectieve mond-tot-mond reclame.

Top voorbeeld uit de praktijk: wie is Robin Holzken & hoe heeft ze het zo ver geschopt?

Kies je doelen

Als u geen strategie hebt, volgen hier enkele nuttige tips om u op weg te helpen. Het eerste wat je moet doen is doelen stellen en je doel duidelijk maken. Elke actie die volgt moet uw doel ondersteunen. Vervolgens kiest u de sociale netwerken die u wilt gebruiken om het consumentengedrag te beïnvloeden. 

Op welke sociale netwerken ga je actief zijn

Er zijn veel verschillende verkooppunten beschikbaar, tools die u kunnen helpen met relatiebeheer, en andere die de nadruk leggen op mond-tot-mondreclame om nieuwe klanten binnen te halen. Als u eenmaal hebt besloten welke netwerken u wilt gebruiken, stel dan een routine in. 

U moet in staat zijn om een dagelijkse to-do sheet te maken voor alle belangrijke spelers in uw bedrijf, er zijn verschillende influencers die dit goed onder de knie hebben. Lees meer over Myron Knoops.

Geef eenvoudige instructies waardoor het dagelijkse patroon gemakkelijk uit te voeren en te herhalen is. Zorg ervoor dat u verwachtingen stelt voor interacties en stel ook grenzen. U moet een gedefinieerde set regels hebben van wat wel en wat niet aanvaardbaar is voor uw bedrijf in termen van social media gedrag.

Resultaat moet doorgemeten worden

Tot slot is het belangrijk om rekening te houden met uw resultaten. Zonder metrieken om de productiviteit te beoordelen, gaat de inspanning verloren. Op basis van de resultaten kunt u uw strategie verbeteren tot u het hoogste niveau bereikt.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Latest Post

Newsletter

Signup our newsletter to get update information, news or insight for free.